Vochtdoorslag2018-07-23T19:20:40+01:00
offerte aanvragen

VOCHTDOORSLAG

Wat kan ik doen tegen vochtige muren?

Een gevel staat bloot aan de weersinvloeden. Van vochtdoorslag is sprake wanneer vocht door de gevel of wand heen dringt, met alle nadelige gevolgen van dien. Vochtdoorslag kan optreden door waterindringen vanuit neerslag, maar ook door lekkage of optrekkend vocht.

Gevels die te lang vochtig blijven raken sneller vervuild door aangroei van algen en mossen. Ook kan schade aan de stenen en het voegwerk optreden, met name bij vorst. Het water dat bevriest zet uit, waardoor het materiaal scheurt en afbrokkelt. Langdurig natte muren zorgen ook voor een slechter binnenklimaat en schimmelvorming.

vochtdoorslag

Wanneer u te maken heeft met langdurig natte muren, moet dus eerst geïnspecteerd worden wat er precies aan de hand is. Wat is de precieze oorzaak van het doorslaand vocht? Vaak zien we bijvoorbeeld dat via verouderd voegwerk veel water naar binnen treedt. Vervolgens kunnen treffende maatregelen genomen worden.

Voor het verhelpen van vochtdoorslag kunnen wij uw muren waterafstotend maken: impregneren. Is de gevel er slecht aan toe, dan is gevelrenovatie aanbevolen. Het voegwerk wordt uitgehakt, de gevel wordt gereinigd en opnieuw ingevoegd. Ten slotte beschermen we de gevel door deze te impregneren.

Onze oplossingen bij vochtdoorslag:

  VOOR EN NA

   onze werkzaamheden

impregneren

een waterafstotende filmlaag. Meer lezen >>

voegrenovatie

versleten voegwerk uithakken en vernieuwen. Meer lezen >>

gevelreiniging

aanslag en vervuiling verwijderen. Meer lezen >>

  BEKIJK PROJECTEN

   ook bij u in de buurt!

Ieder pand, soort muur en type vervuiling is uniek. De beste oplossing is daarom altijd maatwerk. Onze ervaren adviseurs komen daarom vrijblijvend op locatie en bepalen aan de hand van de situatie welke soort reiniging zal zorgen voor het beste resultaat. Vraag een adviesgesprek aan >>

offerte aanvragen

of vraag direct een offerte aan!

Sinds 2004 hebben wij vele woningen en bedrijfspanden in heel Nederland en België vakkundig gereinigd. Laat uw pand ook weer stralen als nieuw en vraag vrijblijvend een offerte aan.
offerte aanvragen