Overslaan en naar de inhoud gaan

DAKCOATING MAAKT DAKPANNEN ALS NIEUW

DE LANDELIJKE SPECIALIST SINDS 2004

10 JAAR GARANTIE

REFERENTIES IN HEEL NEDERLAND

SNEL EEN OFFERTE OP MAAT

Eén aanspreekpunt

Van offerte tot en met oplevering is dat onze adviseur

Tevreden klanten

Sinds 2004 gingen al meer dan 5.000 tevreden klanten u voor

10 jaar garantie

Op uw dakcoating geven wij 10 jaar garantie

Referenties

We geven u graag referenties in heel Nederland

Uw dakbedekking als nieuw met dakcoating

Het coaten van uw dakpannen is een kostenbesparend alternatief voor nieuwe dakpannen. U verlengt hiermee de levensduur van uw dak aanzienlijk.

Na behandeling is uw dak optimaal beschermd tegen vervuiling en weersinvloeden. Vooral bij verweerde dakbedekking (beton dakpannen, eternit lei) raden we deze optie aan: uw dak oogt als nieuw, zonder dat u investeert in het leggen van een compleet nieuw dak. Het is belangrijk dat vóór het coaten uw dak is gereinigd. Lees hier meer over dakreiniging.

Bekijk hieronder onze werkwijze bij daken coaten of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat.

Voor & na dakcoating

Voor dakcoating
Na dakcoating

Benieuwd naar de mogelijkheden van dakreiniging voor uw pand? Dagelijks zijn onze ervaren gevelspecialisten actief in dakreiniging en dakcoating bij particulieren, (bouw)bedrijven en woningstichtingen in heel Nederland.

Vraag een vrijblijvende offerte aan:

Gratis offerte op maat

Remote video URL

Veelgestelde vragen over dakcoating

Dakpannen staan bloot aan weer en wind. Daardoor raken ze in de loop der tijd vervuild en in sommige gevallen ook verweerd. De uitstraling van een woning of bedrijfspand wordt hierdoor behoorlijk aangetast. In plaats van nieuwe dakbedekking is er nu ook een goedkoper alternatief, namelijk dakcoating. De voordelen van coaten ten opzichte van vernieuwen zijn:

  • Coaten is vele malen goedkoper dan vernieuwen;
  • Een dak coaten wij doorgaans in één werkdag, vernieuwen duurt meerdere dagen;
  • Coaten voorkomt aangroei van algen en mossen;
  • U kiest zelf de kleur die u wenst.

Dakcoating is verkrijgbaar in alle gangbare kleuren voor betonpannen. U heeft de keuze tussen matte of glanzende coating. In de afbeelding hieronder ziet u de kleuren waarin wij uw dak kunnen coaten.

Afbeelding
Hoppner dakcoating

Soms krijgen wij de vraag of het mogelijk is een dak zelf te coaten. Technisch gezien is dit uiteraard mogelijk, er zijn echter wel een aantal belangrijke aandachtspunten. Zo moeten de dakpannen goed gereinigd zijn, omdat de coating anders gemakkelijk zal afbladderen. De coating moet egaal en gelijkmatig met een airless spuit op de dakpannen aangebracht worden.

Als u zeker wilt zijn van een topresultaat en 10 jaar garantie, kunt u het beste kiezen voor de professionals van Gevelprotect.

Voordat we kunnen coaten moet de dakbedekking schoon zijn. We voeren daarom eerst dakreiniging uit. Wanneer het dak is opgedroogd en er wordt geen regen voorspeld op de dag zelf, komen we terug om de coating aan te brengen. Met een airless spuit brengen onze specialisten de coating egaal aan. Goten, ramen en afvoerbuizen plakken we ter bescherming af.

Dakcoating kan alleen op betonpannen worden aangebracht. De structuur van betondakpannen is veel opener dan bij keramische pannen, waardoor de hechting optimaal is. We brengen na dakreiniging en een algendoder de coating in twee lagen aan. Het poreuze oppervlak van de betonpannen wordt gevuld met de coating. De pannen zijn niet alleen als nieuw, ze zijn ook veel gladder, zodat alg en mos minder snel aangroeit.