Overslaan en naar de inhoud gaan

VEELGESTELDE VRAGEN

Via de telefoon en email krijgen wij dagelijks vragen omtrent vervuiling en de reiniging van gevels en daken. De vragen die we vaak terughoren, zullen we hieronder alvast voor u beantwoorden.

Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Kunnen jullie klimop van mijn gevel krijgen?

In de meeste gevallen kunnen wij klimop van een gevel verwijderen zonder de gevel te beschadigen. Het hangt wel af van de soort klimop waarmee u te maken heeft. Lees hier meer over klimop verwijderen.

Moeten de zonweringen worden verwijderd voor reiniging?

Het is niet noodzakelijk om de zonweringen te verwijderen, het is echter wel wenselijk. Door het verwijderen wordt voorkomen dat er vuil in de mechanismes komt en is de muur ook schoon mocht deze ooit vervangen worden.

Kunnen jullie scheuren in mijn gevel herstellen?

Door verschillende oorzaken kunnen scheuren ontstaan in een gevel. Meestal kunnen wij deze bij onze gevelrenovatie herstellen. Lees hier hoe wij dit doen.

Beschadigen mijn voegen tijdens het reinigen?

Over het algemeen niet. Vóór het reinigen beoordelen wij of het voegwerk nog in een goede conditie verkeert. In de meeste gevallen is dat zo, en kunnen wij zonder schade aan het voegwerk de gevel reinigen. Mocht het voegwerk verweerd zijn, dan kunnen wij dit repareren of vervangen.

Wat kost gevelreiniging ongeveer?

Dat hangt van een aantal factoren af, zoals de vervuiling, de ondergrond en de bereikbaarheid van de gevel. Neem voor een vrijblijvende prijsindicatie van uw project contact met ons op.

Kan bij het stralen het glas en verfwerk beschadigen?

Ramen en kozijnen worden ter bescherming vóór het stralen afgeplakt met folie en ducttape. Als er goed geschilderd is levert dit geen problemen op. Als er echter slechte hechting van het verfwerk met de ondergrond is, dan gebeurt het incidenteel dat bij het verwijderen van de tape het verfwerk afbladdert.

Zit het vocht na het impregneren opgesloten in de gevel?

Nee. De impregneermiddelen die wij gebruiken zijn damp- open. Dit betekent dat vocht van buitenaf wordt geweerd terwijl vocht dat reeds in de gevel zit, er in dampvorm altijd nog uit kan.

Geeft impregneren vlekken op mijn ramen en kozijnen?

Nee. Direct na het impregneren wassen wij de ramen en kozijnen. Impregneermiddel dat eventueel op de ramen en kozijnen terecht is gekomen wordt dan moeiteloos verwijderd.

Hoe snel kunnen jullie beginnen?

Als de weersomstandigheden het toelaten kunnen wij over het algemeen binnen 3 à 4 werkweken beginnen met de werkzaamheden. Rond vakanties kan dit iets langer duren.

Hebben jullie referenties in de buurt?

In de loop der tijd hebben wij op veel plaatsen in Nederland en België gereinigd, waarschijnlijk ook bij u in de buurt. Als u contact met ons opneemt vertellen wij u graag waar u in de buurt naar een referentie- project kunt kijken.

Heb ik een vergunning nodig om mijn gevels of dak te reinigen?

In steeds meer gemeentes wel. Maar, als geregistreerd reinigingsbedrijf beschikt Gevelprotect Nederland bij de meeste gemeentes over een doorlopende ontheffing voor gevel- en dakreiniging. Wij kunnen dan volstaan met het enkel vooraf melden van de werkzaamheden. U hoeft dan verder niets te ondernemen.

Zijn jullie weersafhankelijk?

Voor het reinigen moet het uiteraard boven het vriespunt zijn. Voor het coaten en impregneren moet de ondergrond droog zijn, en moeten we in sommige gevallen de luchtvochtigheid en temperatuur in de gaten houden.

Waarom staan er geen prijzen op de website?

Wij weten dat veel mensen benieuwd zijn naar de kosten en prijzen voor gevelreiniging en gevelrenovatie. Als er standaard prijzen zouden zijn, dan zouden we die ongetwijfeld op de website hebben geplaatst.

Echter, de werkzaamheden die wij uitvoeren zijn allemaal maatwerk. De ene gevel is nu eenmaal bewerkelijker dan de andere. En de regelgeving voor een eventuele vergunning voor gevelreiniging verschilt ook weer per gemeente. Verder is het natuurlijk zo dat grote geveloppervlakken in verhouding goedkoper zijn dan kleinere gevels.

Om deze redenen kunnen wij geen standaard of indicatie (m2) prijzen op de website plaatsen.

Wilt u snel weten wat gevelreiniging of gevelrenovatie ongeveer bij uw pand zou kosten?

Stuur dan een mail met een foto van uw gevels + de vierkante meters naar info@gevelprotect.nl . Wij reageren dan vrijblijvend met een indicatie prijs voor de werkzaamheden.

Beschadigt mijn gevel bij het zandstralen?

Wij krijgen veel vragen over het zandstralen van gevels. Veel mensen zijn bang dat bij het zandstralen of stralen de gevels beschadigd raken. Deze zorg is niet geheel onterecht. In het verleden en nog steeds worden gevels gestraald die hierdoor onherstelbaar beschadigd raken.

Het eindresultaat van het stralen wordt bepaald door de volgende factoren:

  • het gebruikte straalmiddel
  • de straaldruk
  • de hoeveelheid water en straalmiddel
  • en natuurlijk de vakman die straalt

Bij de juiste toepassing van de bovenstaande zaken kunnen we gevels reinigen zonder de ondergrond te beschadigen.

Sinds 2004 hebben wij vele woningen en bedrijfspanden in heel Nederland en België vakkundig gereinigd. Laat uw pand ook weer stralen als nieuw en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gratis offerte op maat