Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevelrenovatie

Gevelprotect is al sinds 2004 dé specialist

Gevelrenovatie is dé oplossing voor het opknappen en in conditie houden van gevels. Als grootste gevelspecialist van Nederland hebben we al vele gevels weer zo goed als nieuw gemaakt.

Eén aanspreekpunt

Van offerte tot en met oplevering is onze adviseur uw aanspreekpunt

Tevreden klanten

Sinds 2004 gingen al meer dan 5.000 tevreden klanten u voor

10 jaar garantie

Op uw stralend schone dak of gevel geven wij 10 jaar garantie

Referenties

We hebben altijd referentie projecten bij u in de buurt

Gevels reinigen en renoveren

Gevelrenovatie is de oplossing voor gevels die in een slechte staat verkeren. Vaak gaat het om gevels die vervuild zijn en waarvan het voegwerk in slechte staat is. Dit verkort de levensduur van de gevel en heeft een negatieve invloed op de isolerende werking.

Door middel van renovatie maken wij iedere gevel weer als nieuw. De technieken die wij hiervoor inzetten ziet u hieronder. Meestal passen we een combinatie van onderstaande technieken toe, zodat de gevel technisch en optisch weer in nieuwstaat is. Onze geveladviseur maakt voor u graag een vrijblijvende offerte op maat >>

voor reiniging
na reiniging

Gevelreiniging

Het reinigen van gevels voor een mooie frisse uitstraling

Meer >

Voegrenovatie

Het herstellen van voegwerk en scheuren in de gevel

Meer >

Impregneren

Langdurige bescherming door een admende filmlaag

Meer >

Veelgestelde vragen over gevelrenovatie

Beide termen worden soms door elkaar heen gebruikt. Bij Gevelprotect verstaan we onder gevelrenovatie een meer ingrijpende klus, waarbij doorgaans het voegwerk en soms ook de gevelstenen hersteld moeten worden. Met name voegwerk heeft, afhankelijk van de kwaliteit van het voegwerk en de locatie van de gevel, een minder lange levensduur dan de gevelstenen. Dit betekent dat op enig moment herstel van het voegwerk nodig is. Bij gevelrenovatie hakken of slijpen we versleten voegwerk uit de gevel. Vervolgens reinigen we de gevelstenen, waarna deze opnieuw ingevoegd kan worden. Door het aanbrengen van een ademende filmlaag (impregneren) blijft de gerenoveerde gevel lang schoon en beschermd.
Bij gevelreiniging is er hoogstens sprake van kleine herstelwerkzaamheden aan voegen.

De meest voorkomende aanleidingen voor gevelrenovatie zijn versleten voegwerk en scheuren in de gevel. 
Bij versleten voegwerk, slijpen of hakken we de bestaande voegen uit. Hierna wordt de gevel gereinigd en opnieuw ingevoegd en is de gevel weer als nieuw. 
Scheuren in de gevel zijn vaak goed te herstellen. Doorgaans combineren wij dit ook met het herstellen van het voegwerk en reinigen van de gevel.

Gevelrenovatie is net als gevel- en dakreiniging altijd maatwerk. Afhankelijk van het type gevelmateriaal, de technische staat en de aard van de vervuiling kiezen wij de beste reinigingstechniek. Gevelrenovatie bestaat doorgaans uit het uithakken / slijpen van bestaand voegwerk, reinigen van de gevel en vervolgens opnieuw invoegen. Eventuele scheuren in de gevel en beschadigde stenen kunnen ook worden hersteld. Nadat de gevel opnieuw is ingevoegd, brengen we een beschermende filmlaag aan die de gevel beschermt tegen vocht en aanhechting van vervuiling. Dit noemen we impregneren.

Bij een gevel die gerenoveerd moet worden, treffen we meestal ook beschadigde en kapotte stenen aan. Bakstenen variëren in hardheid, maar kunnen altijd beschadigen. De meest voorkomende oorzaken van kapotte gevelstenen zijn:

  • Afgebroken hoeken en stukken door stootschade, van bijvoorbeeld een ladder of een voertuig;
  • Vorstschade: poreuze bakstenen nemen vocht op, dat bij strenge vorst bevriest en dus uitzet. Op deze manier verbrokkelt de steen;
  • Scheuren: door verzakking of andere externe krachten treden breuklijnen op in de stenen en het voegwerk.

Bij gevelrenovatie moet dit soort schade uiteraard ook hersteld worden. Meestal worden kapotte gevelstenen uitgeboord, zoals we ook het oude voegwerk uitboren. Zo kunnen we heel specifiek alleen de beschadigde stenen verwijderen. Na het reinigen plaatsen we dezelfde soort gevelstenen terug en kan de gevel weer ingevoegd worden.

Wanneer een pand grondig wordt gerenoveerd is het aanbrengen van extra isolatie vaak een van de werkzaamheden. Vandaag de dag zijn de mogelijkheden voor gevelisolatie enorm veel beter dan vroeger. Door het aanbrengen van gevelisolatie verbetert het leefklimaat in een pand sterk en daalt het energieverbruik. In de winter blijft de warmte beter in het pand, en in de zomer blijft het langer koel.

Gevelprotect heeft sinds 2004 al vele honderden panden in heel Nederland gerenoveerd. Wij hebben ruime ervaring met deze projecten, ook onder toezicht van Monumentenzorg. We voeren zelf geen gevelisolatie uit maar kunnen u uiteraard helpen aan een deskundige partner op dit gebied.

Als een pand is aangemerkt als monument dan mogen de gevels niet zomaar gerenoveerd of gereinigd worden! Bij monumenten gelden specifieke regels en voorschriften over wat er met het pand mag gebeuren.

Gevelprotect heeft als landelijk specialist in gevelreiniging en gevelrenovatie ook ruime ervaring in het werken onder toezicht van Monumentenzorg. Wij zorgen er dus voor dat alles conform wet- en regelgeving gebeurt.

Zoals bijvoorbeeld bij de Stadsschouwburg in Amsterdam, waar wij ook gevelrenovatie uitvoerden:

Meer over gevelrenovatie: