Overslaan en naar de inhoud gaan

Vochtstralen

Hoe werkt het vochtstralen van een gevel?

Vochtstralen is een reinigingstechniek die wordt toegepast bij matig tot zwaar vervuilde gevels. Hierbij wordt een mengsel van water, lucht en een straalmiddel tegen de gevel geblazen.

Wat is dan het verschil tussen een gevel zandstralen en vochtstralen?

Bij zandstralen wordt er enkel zand en lucht gebruikt om de gevel te reinigen. Bij vochtstralen wordt er water toegevoegd, en er worden meer verschillende straalmiddelen gebruikt (zoals kalk, garnet, olivinezand, glasparels, etc). Door de toevoeging van water komt het straalmiddel veel zachter aan op de gevel. Hierdoor is het mogelijk om hele zachte ondergronden te stralen. In de bovenstaande video straalt onze collega eerst over zijn hand, en vervolgens wordt met dit mengsel van water en kalk een graffiti verwijderd. Zo zacht kan er dus gestraald worden!

Zandstralen (dus zand zonder toevoeging van water) is in Nederland niet meer toegestaan. Maar de term wordt in de volksmond nog steeds gebruikt. En daarom gebruiken wij dit woord ook nog op onze website, terwijl we dan eigenlijk vochtstralen bedoelen.

Afhankelijk van de soort gevel en het type vervuiling kiezen we een straalmiddel wat het beste bij de gevel past. Doe direct de check: wat voor gevel heb ik?

Pluspunt: het enige afval bij vochtstralen is water, vermengd met het straalmiddel. Hiermee sparen we het milieu ten opzichte van bijvoorbeeld chemisch reinigen.

Meer weten?

Werkwijze vochtstralen

1: In een speciale straalketel mengen wij een straalmiddel met water.
2: Onder lage luchtdruk blazen we dit mengsel voorzichtig tegen de gevel.
3: Het afval vangen wij op en voeren wij op verantwoorde wijze af.

Tip: door impregnatie van de gevel behoudt u het resultaat vele malen langer! Kijkt u ook eens bij gevelrenovatie of gevel reinigen voor meer informatie.

Laat uw gevels vakkundig stralen

Benieuwd naar de mogelijkheden van gevelreiniging voor uw pand? Dagelijks zijn onze ervaren gevelspecialisten actief in gevelrenovatie en gevelreiniging bij particulieren, (bouw)bedrijven en woningstichtingen in heel Nederland.

Vraag een vrijblijvende offerte aan:

Gratis offerte op maat