Overslaan en naar de inhoud gaan

WILT U AF VAN KLIMOP TEGEN DE MUUR?

DE LANDELIJKE SPECIALIST SINDS 2004

ERVAREN VAKLUI

10 JAAR GARANTIE

WILT U AF VAN KLIMOP TEGEN DE MUUR?

Klimop verwijderen van uw gevel

Vaak krijgen wij de vraag of klimop van een gevel kan worden verwijderd. Deze plant, hedera, is een echte overwoekeraar die snel groeit. De wortels zoeken hun weg in naden en kieren in uw muur en hechten zich op houten kozijnen. Deze indringing van wortels komt de levensduur van uw muur en kozijnen niet ten goede.

Gelukkig kunnen we klimop prima van een gevel verwijderen. Het is heel belangrijk dat dit op een deskundige manier gebeurt! Alleen de plant van de gevel aftrekken is niet voldoende, de wortels blijven dan achter.

Hoe wordt de klimop verwijderd?

Als de klimplant nog in bloei is dan worden eerst de grote takken met de hand verwijderd. Daarna verwijderen we de overgebleven wortels door middel van stoomcleanen (ook wel heet water onder hoge druk). We gebruiken daarvoor een vlakstraal die de wortel als het ware van de gevel af snijdt. Hierbij worden circa 95% van alle wortelrestanten verwijderd.

Let op:

Klimop (ook wel hedera) kunnen wij prima van een muur verwijderen, maar dat geldt niet voor alle klimplanten! Het verschil is met name goed te zien aan de wortels van de plant:

hedera

Klimop kan prima worden verwijderd.

klimop wortels op de muur

Dit zijn wortels van klimop. Die kunnen we goed verwijderen door middel van stoomcleanen.

klimplant op muur

Dit is geen klimop, maar een andere klimplant. Dit is nauwelijks te verwijderen.

 

Sinds wij in 2004 startten met het reinigen van gevels en daken is deze dienstverlening flink gegroeid in Nederland. Vele duizenden woningen en (bedrijfs)panden worden jaarlijks door middel van reiniging verfraaid en gerenoveerd.

Om schade aan de gevels te voorkomen is het belangrijk dat u deze specialistische technieken laat uitvoeren door ervaren vakspecialisten. Dat geldt zeker ook voor het verwijderen van klimop van een muur. Met heet water onder de juiste hoge druk en toegepast in precies de goede hoek en vlakstraal, snijdt de wortels van de muur zonder deze te beschadigen.

Neem dus geen risico op schade aan uw gevels en kies voor de specialisten van Gevelprotect Nederland.

Zo verwijderen wij klimop (hedera) van uw muur

Stoomcleanen is de aangewezen techniek om succesvol en zonder schade klimop van uw muur te verwijderen. De plant lostrekken kan iedereen, maar dan blijven vele wortels en haarwortels achter op en in de gevel en kozijnen.

Bij stoomcleanen spuiten we met een speciaal opzetstuk heet water onder afgestemde hoge druk tegen de gevel aan. De wortels worden als het ware losgesneden en spoelen weg. Na het reinigen impregneren we de gevel, zo is deze optimaal waterafstotend en blijft hij langer schoon.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.