Overslaan en naar de inhoud gaan

Help, ik heb scheuren in mijn gevel

Door verschillende oorzaken kunnen er in de gevel scheuren ontstaan:

  • verzakkingen in de grond
  • vorstschade
  • bouwkundige gebreken
  • tijdens sloopwerkzaamheden

Wanneer u een scheur in de gevel heeft, dan kunnen wij deze in de meeste gevallen herstellen. Wij halen dan ter plaatse van de scheur het voegwerk weg, en brengen daar chemische ankers aan. Deze chemische ankers (ook wel wokkels genoemd) zorgen voor een nieuw verband in de gevel. Daar waar de steen is doorgescheurd kunnen we die op kleur weer opvullen.

Waarom zijn scheuren in de gevel een probleem?

Het grootste probleem van scheuren in een gevel is vocht. Via een scheur kan regenwater de gevel binnendringen. Dit kan tot ernstige waterschade leiden binnen in de woning. Scheuren zijn natuurlijk ook geen fraai zicht, en ze kunnen steeds groter worden wanneer er niet wordt opgetreden.

Gevelrenovatie bij gescheurde gevels

In de meeste gevallen is het dus aan te raden de scheuren te herstellen. Belangrijk is om eerst de oorzaak van de scheuren te achterhalen. Onze ervaren adviseurs komen graag bij u langs voor een vrijblijvend advies voor scheurherstel.

vrijblijvend advies aanvragen

Remote video URL

Sinds onze oprichting in 2004 renoveren onze ervaren gevelspecialisten jaarlijks gevels in heel Nederland. We herstellen scheuren in de gevel zodat de levensduur van het pand gewaarborgd blijft.  Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw pand?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.