impregneren2023-06-08T14:36:17+01:00

GEVELS IMPREGNEREN DOOR DÉ SPECIALIST

GRATIS VOORSTEL OP MAAT
  • DE GEVELSPECIALIST SINDS 2004

  • ERVAREN VAKSPECIALISTEN

  • 10 JAAR GARANTIE

  • REFERENTIES IN HEEL NEDERLAND

  • SNEL EEN OFFERTE OP MAAT

Impregneren beschermt uw gevels

Een gevel impregneren we om een extra beschermlaag aan te brengen. Door impregneren ontstaat een ademende, onzichtbare filmlaag op de gevelstenen achter. Vocht uit de stenen kan hier nog doorheen, terwijl neerslag van de stenen afparelt. Doordat de gevelstenen geen water meer opzuigen blijven ze langer schoon.

Impregneren na gevelreiniging

Na gevelreiniging passen wij bij stenen gevels praktisch altijd impregneren toe. Na het reinigen komen we op een droge dag terug om het impregneermiddel op de schone gevels aan te brengen. De gevels blijven hierdoor langer schoon, zodat u optimaal profijt heeft van het reinigen. De impregneerlaag blijft ongeveer 10 jaar optimaal beschermen.

Impregneren bij vochtproblemen

Ook als er niet is gereinigd kan impregneren waardevol zijn. Dit is meestal het geval bij vochtproblemen. Gevels op een beschutte plaats en/of gericht op het Noorden blijven, door gebrek aan zonlicht en wind, vaak lang nat. Dit is slecht voor de levensduur en zorgt dat de gevel snel vuil wordt door stof en aangroei van alg (groene aanslag). Door dergelijke gevels op een droge dag te impregneren, worden ze vervolgens minder nat en blijven ze langer schoon.

Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

CONTACT OPNEMEN

Kies voor bewezen gevelspecialist Gevelprotect:

Eén aanspreekpunt

Van offerte tot en met oplevering is dat onze adviseur

Tevreden klanten

Sinds 2004 gingen al meer dan 5.000 tevreden klanten u voor

10 jaar garantie

Op uw schone gevel geven wij 10 jaar garantie

Referenties

We geven u graag referenties in heel Nederland

Bekijk enkele gevels die wij geïmpregneerd hebben:

Laat uw gevels vakkundig impregneren

Benieuwd naar de mogelijkheden van gevelreiniging voor uw pand? Dagelijks zijn onze ervaren gevelspecialisten actief in gevelrenovatie en gevelreiniging bij particulieren, (bouw)bedrijven en woningstichtingen in heel Nederland.

Vraag een vrijblijvende offerte aan:

GRATIS OFFERTE OP MAAT
gevelreiniging stoomcleanen

Veelgestelde vragen over gevels impregneren

Als uw muren (te) lang vochtig blijven, is het belangrijk te achterhalen wat hiervan de oorzaak is. Doorgaans is er een bron waar het vocht  vandaan komt. Veel voorkomende bronnen bij vochtige muren zijn optrekkend vocht, lekkage in water- of afvoerleidingen en doorslaand vocht. Afhankelijk van de oorzaak van uw vochtige muren, kan het wel of geen zin hebben om de muren te impregneren. Probeer dus eerst de oorzaak te achterhalen, of schakel zo nodig een deskundige in.
Door diverse oorzaken kan vocht aan de binnenkant van de muur een probleem vormen. Ook hier geldt dat eerst de werkelijke oorzaak achterhaald moet worden. Is er sprake van doorslaand vocht, dan kan impregneren de oplossing zijn. Bij doorslaand vocht is de buitengevel dermate poreus dat deze vocht doorlaat naar binnen toe. Bij ernstige schade is gevelrenovatie van toepassing.
Niet elk gevelmateriaal is geschikt om te impregneren. De meest toegepaste gevelstenen zijn doorgaans goed te impregneren: gele en rode baksteen, kalkzandsteen, beton en ook stucwerk. Deze materialen zijn ‘ademend’, waarbij vocht van binnenuit naar buiten kan. Met impregneren geef je de gevel een ademende beschermlaag. Geschilderde gevels en materiaal als damwand is niet te impregneren.

Vaak krijgen wij de vraag wat nu precies het verschil is tussen inpregneren, impregneren en hydrofoberen.

Op zich is dat niet zo ingewikkeld: ‘inpregneren’ is verkeerd geschreven en moet eigenlijk ‘impregneren’ zijn.

Wat is dan het verschil tussen impregneren en hydrofoberen?

Impregneren betekent: het verzadigen van een vaste stof met een vloeistof. Dat zien we niet alleen bij gevels, maar bijvoorbeeld ook bij kleding, schoenen en gordijnen. Meestal gaat het dan om beschermingsmiddelen, of middelen voor brandwerendheid.

Als we praten over hydrofoberen, dan hebben we het specifiek over iets water afstotend maken. ‘Hydro’ betekent water, en ‘foberen’ betekent afstoten. Hydrofoberen betekent in dit geval dus een gevel impregneren met een water afstotend middel.

Het impregneren van gevels is op het oog een simpele klus. Toch zijn er een aantal zaken waar u goed rekening mee moet houden wanneer u besluit zelf te impregneren. Zo is van belang dat het impregneer niet in aanraking komt met kunststof, hout en glas en moet u zorgen dat het in de juiste hoeveelheid op de gevel terecht komt.

Na impregneren is een gevel optimaal beschermd tegen vocht en aanhechting van vervuiling. Door de invloeden van weer en wind slijt de impregneer natuurlijk wel langzaamaan af. Gemiddeld blijft een gevel zo’n 10 jaar goed beschermd na impregneren.