Overslaan en naar de inhoud gaan

Kalkzandsteen reinigen

Kalkzandsteen was een erg populaire steensoort aan het einde van de jaren 80 en begin jaren 90. Door de poreuze structuur van de steen kan deze erg snel vuil worden. 

Kalkzandsteen moet je regelmatig reinigen en impregneren

kalkzandsteen gevel reinigen

Kalkzandsteen was een erg populaire steensoort aan het einde van de jaren 80 en begin jaren 90 van de vorige eeuw. Andere benamingen zijn kalkbreuksteen of gekliste kalkzandsteen. Kalkzandsteen is een erg harde maar zeer poreuze steensoort.

Door de poreuze structuur van de steen kan deze erg snel vuil worden. Om kalkzandsteen optimaal te beschermen tegen vocht en vervuiling, raden wij aan om deze steensoort elke 10 jaar (opnieuw) te laten impregneren. Vóórdat kalkzandsteen kan worden geïmpregneerd moet het worden schoongemaakt. De meest toegepaste techniek voor gevelreiniging bij kalkzandsteen is stoomcleanen (heet water onder hoge druk).

Hoe reinigen we aanslag op kalkzandstenen?

Stoomcleanen1: Met heet water spuiten wij tegen de kalkzandstenen
Stoomcleanen2: Door de combinatie van druk en warmte laat de vervuiling los.
Stoomcleanen3: Hierna spoelen we alle vervuiling van de kalkzandstenen gevel af

Na het reinigen van de gevels raden wij aan de kalkzandstenen impregneren. Voor gevels die al een keer eerder zijn geïmpregneerd gebruiken wij een ander impregneermiddel dan bij gevels die voor het eerst worden geïmpregneerd.

Op al ons impregneerwerk geven wij 10 jaar garantie op waterwerendheid. Lees hier meer over impregneren.

Sinds 2004 hebben wij ruime ervaring opgebouwd in het reinigen van alle soorten gevelstenen. Grauwe aanslag op kalkzandsteen komen wij zeer regelmatig tegen en kunnen we met een perfect resultaat reinigen. Belangrijk is dat met de juiste druk wordt gewerkt, zodat de kalkzandstenen niet beschadigen!

Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

Remote video URL