Overslaan en naar de inhoud gaan

Witte uitbloei

Witte uitbloei op de gevel is velen een doorn in het oog. De uitbloei wordt veelal veroorzaakt door vocht in de vaak nieuwe gevel, dat zouten en mineralen mee naar de oppervlakte transporteert. 

WITTE UITBLOEI OP DE GEVEL

Wat is witte uitbloei en hoe kom ik er vanaf?
 

Witte uitbloei op de gevel is velen een doorn in het oog. De uitbloei wordt veelal veroorzaakt door vocht in de vaak nieuwe gevel, dat zouten en mineralen mee naar de oppervlakte transporteert. Eenmaal in het geveloppervlak verdampt het vocht en blijven de zouten en mineralen als een witte uitslag op de gevel achter. Deze witte uitbloei komt het meest voor bij nieuwbouw en als gevolg van lekkages.

Regelmatig krijgen we vragen van bewoners, bouwbedrijven en woningstichtingen of deze witte sluier verwijderd kan worden middels gevelreiniging. De uitbloei verwijderen wij niet chemisch. De zuren waar de uitbloei mee opgelost worden kunnen tijdens het reinigen in een gevel trekken en het uitbloei proces opnieuw en soms in hevigere mate activeren.

Wij raden chemisch uitbloei verwijderen af. Wordt het toch chemisch gedaan dan adviseren wij vooraf en achteraf de HP waarde van de gevels te meten!

Hoe reinig je een gevel dan veilig?

Wij doen dit door middel van vochtstralen. Door middel van perslucht, water en zand blazen wij een toeslagmateriaal op de gevel wat de reinigende werking heeft. De grofheid, hardheid en scherpte van het toeslagmateriaal (straalmiddel) dat we toepassen stemmen we af op de soort en hoeveelheid vervuiling in combinatie met de steensoort. Betreft het een nieuwe steen zullen wij zachte toeslag materiaal gebruiken zoals soda (sodablasting), kalk (kalkwash) of eco-strip (gemalen notendoppen) om zo min mogelijk van de steen en voeg te beschadigen.

Komt de uitbloei nog terug?

Dat kan. Door het reinigen wordt er opnieuw vocht in de gevel gebracht. Om nog meer zekerheid te creëren impregneren wij indien gewenst de gevel voor het reinigen. Door het vooraf impregneren dringt het vocht van het reinigen niet in de gevel wat het proces opnieuw kan activeren.

Na de gevelreiniging kan de gevel opnieuw geïmpregneerd worden >>

Wat kost het om uitbloei te verwijderen?

Dat hangt af van het aantal vierkante meters gevel, de bereikbaarheid, de steensoort en de aard van de vervuiling. Prijsopgaves zijn bij ons altijd maatwerk. Onze adviseur neemt graag contact met u op voor een vrijblijvende offerte op maat >>

Gevel met witte uitbloei

gevel met witte uitbloei

Onze oplossing bij witte uitbloei:

Vochtstralen / sandwashen / mineraalwassen
 

met perslucht blazen we een mengsel van water en een afgestemd straalmiddel op de gevel
 

Sinds 2004 hebben wij ruime ervaring opgebouwd in het reinigen van alle soorten gevelstenen. Witte aanslag komen wij zeer regelmatig tegen en kunnen we met een perfect resultaat reinigen. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

 

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

Remote video URL