Overslaan en naar de inhoud gaan

MUREN SCHOONMAKEN

Hoe kan ik mijn buitenmuren het beste schoonmaken?

Elke buitenmuur gaat na verloop van tijd vervuilen. Een buitenmuur staat bloot aan atmosferische vervuiling (luchtvervuiling zoals roet, stof en zand), aan wind en regen en er kan aangroei plaatsvinden van algen, mossen en klimplanten. Gelukkig zijn muren in bijna alle gevallen prima schoon te maken. Tip: bekijk ook onze vervuilingswijzer >>

Is het erg dat een muur niet schoon is? Het is vooral zonde van de uitstraling van een woning of bedrijfspand. Vervuilde muren geven vaak een grauw uiterlijk. Bij onze referenties ziet u hoezeer een pand opfrist wanneer de muren zijn schoongemaakt. Daarnaast kan een muur door vervuiling langer vochtig blijven. Dit tast de levensduur van de stenen en het voegwerk aan en beïnvloedt het leefklimaat binnen.

muren schoonmaken

verschil tussen wel en niet schoonmaken

Het is dus niet verwonderlijk dat steeds meer woningeigenaren en ondernemers met een bedrijfspand op enig moment iets willen doen aan hun muren. De vakterm voor de oplossing is gevelreiniging. Met deze techniek wordt de vervuiling van een muur of gevel afgespoeld, gestraald of met chemicaliën losgeweekt, met behoud van het gevelmateriaal.

In de meeste gevallen kunnen muren schoongemaakt worden zonder het gevelmateriaal aan te tasten. Daarbij is wel belangrijk dat de reiniging door vakmensen wordt uitgevoerd. Door bijvoorbeeld stralen onder te hoge druk of reinigen met een ongeschikt middel kan wel blijvende schade aan de muur ontstaan.

Voor het schoonmaken van muren kunnen wij 3 technieken inzetten: stoomcleanen, chemisch reinigen en stralen. Wat voor uw muur geschikt is, hangt af van uw type gevelmateriaal en de aard van de vervuiling.

  VOOR EN NA

   onze werkzaamheden

  bekijk onze referenties >>

Ieder pand, soort muur en type vervuiling is uniek. De beste oplossing is daarom altijd maatwerk. Onze ervaren adviseurs komen daarom vrijblijvend op locatie en bepalen aan de hand van de situatie welke soort reiniging zal zorgen voor het beste resultaat. Vraag een adviesgesprek aan >>

Vraag direct een offerte aan!

Sinds 2004 hebben wij vele woningen en bedrijfspanden in heel Nederland en België vakkundig gereinigd. Laat uw pand ook weer stralen als nieuw en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag nu een offerte aan!