Overslaan en naar de inhoud gaan

Sandwashing van gevels

Met sandwashen wordt elke gevel weer als nieuw

Sandwashing (ofwel zandstralen) is de aangewezen methode om zware vervuiling van gevels te verwijderen. Het gaat dan bijvoorbeeld om graffiti, zware roetaanslag of sommige typen uitbloei.

Onder gepaste lage druk blazen we water, met toevoeging van een straalmiddel, tegen de gevel. Zo wordt de vervuiling voorzichtig van de gevel gepoetst, zonder de gevel te beschadigen.

Afhankelijk van de steensoort en het type vervuiling kiezen we het meest geschikte straalmiddel. Door de lage druk kunnen ook kwetsbare en poreuze ondergronden probleemloos gestraald worden.

Bij alle technieken voor gevelreiniging, maar zeker ook voor sandwashing, is vakmanschap belangrijk. Ondeskundig gebruik van deze techniek kan leiden tot schade aan de gevel. Verzeker uzelf daarom van de deskundigheid van het bedrijf dat de reiniging uitvoert.

Het straalafval, blubber vermengd met de vervuiling, voeren we zorgvuldig af naar een afvalverwerkingsbedrijf.

  VOOR EN NA

    onze werkzaamheden

    bekijk onze referenties >>

Werkwijze sandwashen

1: Water wordt gemengd met straalmiddel. Door het straalmiddel te mengen met water kan de gevel zachter worden gestraald. Ook is de stofvorming dan aanzienlijk minder.
2: De vervuiling wordt door het mengsel van de gevel ‘af gepoetst’. Handig om te weten: in veel gevallen is het mogelijk om een gevel te stralen met het behoud van de originele voegen.
3: Het afval wordt opgevangen en afgevoerd

Let op: Voor stralen is in veel gemeentes een vergunning of ontheffing nodig. In de meeste gemeentes in Nederland beschikken wij over een permanente ontheffing voor het reinigen van gevels.

Tip: door de gevel te impregneren behoudt u het resultaat vele malen langer!

  BEKIJK PROJECTEN

   ook bij u in de buurt!

kent u ze nog terug?
.

vraag direct een offerte aan

Sinds 2004 hebben wij vele woningen en bedrijfspanden in heel Nederland en België vakkundig gereinigd. Laat uw pand ook weer stralen als nieuw en vraag vrijblijvend een offerte aan.