Overslaan en naar de inhoud gaan

GROENE AANSLAG BIJ NIEUWBOUW

DE GEVELSPECIALIST SINDS 2004

ERVAREN VAKSPECIALISTEN

10 JAAR GARANTIE

REFERENTIES IN HEEL NEDERLAND

SNEL EEN OFFERTE OP MAAT

Eén aanspreekpunt

Van offerte tot en met oplevering is dat onze adviseur

Tevreden klanten

Sinds 2004 gingen al meer dan 5.000 tevreden klanten u voor

10 jaar garantie

Op uw schone gevel geven wij 10 jaar garantie

Referenties

We geven u graag referenties in heel Nederland

Waarom worden nieuwbouwhuizen eerder groen dan oudere huizen?  Deze vraag krijgen wij vrijwel dagelijks.

Een mooie nieuwe woning met een modern uiterlijk en stralende gevels en dakbedekking, wie wil dit niet? Helaas is tegenwoordig (als je een beetje pech hebt) deze uitstraling maar voor korte duur.  De gevels en daken worden in rap tempo groen. Uiteraard gebeurt dit meer en eerder aan de schaduwzijde van de gevel of dak, maar hoe komt het nu en wat kan je er aan doen?

Wat is de groene aanslag?

De groene aanslag wordt vrijwel altijd gevormd door algen en mossen. Deze algen en mossen groeien het best in een beschutte omgeving met weinig direct zonlicht en veel vocht. Wanneer algen en mossen sterven wordt de aanslag bruin en soms rood van kleur. Het is feitelijk hetzelfde proces als wat bijvoorbeeld tuinbestrating in de wintermaanden groen maakt.

Waarom wordt nieuwbouw sneller groen?

Oude huizen zijn veel minder goed geïsoleerd dan nieuwe woningen. Door het warmtetransport van binnen naar buiten worden de daken en gevels eerder droog en vocht is een zeer belangrijke factor in het ontwikkelen van algen en mossen. Nieuwe gebouwen worden tegenwoordig ook meer luchtdicht gemaakt waardoor er nog minder warmteverlies is. Voor het milieu uiteraard gunstig maar voor het drogen van gevels en daken niet! Tot slot is de veranderde manier van detaillering van gebouwen erg belangrijk.

Waarom worden gestucte gevels sneller groen dan bakstenen?

Stucwerk bestaat doorgaans uit een dunne laag direct op het isolatiemateriaal aangebracht. Het stucwerk is door de beperkte dikte snel verzadigd met vocht, waardoor het niet zo snel droogt als een baksteen gevel.

Kan de groene aanslag kwaad?

Helaas wel. Algen en mossen houden ook vocht vast waardoor er nog meer algen en mossen komen. Teven scheiden algen en mossen bij het groeien een klein beetje zuur af. Dit zuur zorgt ervoor dat het kalk in materialen zoals stucwerk, cement en baksteen oplost.

Is de groene aanslag te verwijderen?

Gelukkig valt groene aanslag prima te verwijderen. Poreuze oppervlakten wil je niet te vaak reinigen. Iedere reiniging maakt het materieel vaak nog iets grover en poreuzer waardoor het sneller groen zal worden. De gevel of het dak kan behandeld worden met een algen- en mosdoder. Ze verkleuren dan eerst bruin / rood, om vervolgens te verdwijnen. Gladde en niet-poreuze materialen worden ook groen. Deze dienen periodiek afgewassen te worden.

Is de gevel of dak al erg groen dan moet er eerst gereinigd worden, vaak met gepaste hoge druk en heet water (stoomcleanen). Eventueel kan er vooraf en naderhand een algendoder worden toegepast. Valt de vervuiling mee dan raden wij aan 1-2 x per jaar een algendoder aan te brengen naar gelang de mos- en algengroei.

Gestucte gevel met groene aanslag

groene aanslag nieuwbouw

Gevelreiniging is specialistenwerk

Benieuwd naar de mogelijkheden van gevelreiniging of gevelrenovatie voor uw pand? Al sinds 2004 zijn onze ervaren specialisten in heel Nederland actief in gevelreiniging en het deskundig herstellen en voorkomen van vorstschade aan gevels.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons op 088 – 737 0 737.

Gratis offerte op maat