Overslaan en naar de inhoud gaan

Mos op de gevel

Mos zien we vaak op gevels of geveldelen die lang vochtig blijven. Het is niet alleen ontsierend, de fijne wortels van het mos kunnen de gevel zelfs beschadigen. Met de juiste techniek is mos prima van gevels te verwijderen.

Mos

Op gevels die niet veel zonlicht krijgen en lang vochtig blijven, treffen we vaak mos aan. Deze gevels bevinden zich doorgaans aan de noord- en westzijde. Vaak wordt mosgroei vergezeld door algen.

Deze vorm van vervuiling tast niet alleen het uiterlijk van de gevel aan, maar kan ook schade veroorzaken. De fijne wortels van mos dringen door in de gevelstenen en het voegwerk, wat de levensduur van de gevel verkort.

Mos kan effectief worden verwijderd van de gevel door middel van stoomreiniging. Tijdens dit proces spoelen de mossen gemakkelijk weg van de gevel. Het is aan te raden om de gevel achteraf te behandelen met een mosdodend middel, om te voorkomen dat het mos op de gevel terugkeert.

Onze werkwijze bij mos van gevels verwijderen:

Stoomcleanen1: Met heet water spuiten wij tegen de gevelstenen
Stoomcleanen2: Door de combinatie van druk en warmte komen de mossen los
Stoomcleanen3: Hierna spoelen we alle vervuiling van de gevel af

Sinds 2004 hebben wij vele panden gereinigd in heel Nederland. Mits het deskundig gebeurt is mos doorgaans goed van de gevel te verwijderen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw pand? Vraag een gratis offerte aan!

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

Remote video URL