Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschilderde gevel

Hoe wij een geschilderde gevel reinigen

In Nederland zien we veel geschilderde gevels. Met name in de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn veel bakstenen gevels geschilderd. Gemiddeld wordt zo’n gevel elke 5 à 10 jaar opnieuw geschilderd.

Vóór die tijd kunnen geschilderde gevels echter vervuild raken. Veel voorkomende vervuiling zijn mossen en algen. Ook kan het zijn dat men de gevelverf wil verwijderen, ook dat is een klus die wij regelmatig uitvoeren. Lees hier hoe wij gevelverf verwijderen >>

Deze vervuiling kan prima worden gereinigd met een reinigingsmiddel in combinatie met stoomcleanen. Deze manier van gevelreiniging brengt uw geschilderde gevel weer in prima staat.

Hoe reinigen we een geschilderde gevel?

1: Vooraf brengen wij een reinigingsmiddel aan op de geschilderde gevel
2: De vervuiling lost op in het reinigingsmiddel
3: Met heet water onder hoge druk spoelen we het opgeloste vuil van de geschilderde gevel
4: Afhankelijk van het gebruikte reinigingsmiddel vangen we het afvalwater op. Dit wordt gezuiverd, waardoor het milieu wordt gespaard.

Tip: als u de gevels opnieuw laat schilderen, dan kunnen we na het reinigen nog een algendoder aanbrengen. Dit zorgt voor een geschikte ondergrond om opnieuw te kunnen schilderen.

Sinds 2004 hebben wij ruime ervaring opgebouwd in het reinigen van alle soorten gevelstenen. Geschilderde gevels komen wij zeer regelmatig tegen en kunnen we met een perfect resultaat reinigen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan >>

Remote video URL