Overslaan en naar de inhoud gaan

GEVELREINIGING DOOR DÉ SPECIALIST

DE GEVELSPECIALIST SINDS 2004

ERVAREN VAKSPECIALISTEN

10 JAAR GARANTIE

REFERENTIES IN HEEL NEDERLAND

SNEL EEN OFFERTE OP MAAT

Eén aanspreekpunt

Van offerte tot en met oplevering is dat onze adviseur

Tevreden klanten

Sinds 2004 gingen al meer dan 5.000 tevreden klanten u voor

10 jaar garantie

Op uw schone gevel geven wij 10 jaar garantie

Referenties

We geven u graag referenties in heel Nederland

Uw gevels als nieuw met gevelreiniging
 

Gevelreiniging is dé oplossing voor vervuilde gevels. Dit kan organische vervuiling zijn, zoals groene, witte of zwarte aanslag of klimop. Het kan ook gaan om graffiti of gevelverf. Al deze vervuiling kunnen wij middels de juiste technieken van de gevel verwijderen, waardoor uw pand er weer als nieuw uitziet.

Voor het reinigen van gevels beschikken we over 3 technieken: stoomcleanen, chemisch reinigen en stralen. Welke techniek het beste is, hangt af van uw type gevel, en de aard van de vervuiling. De jarenlange expertise van onze adviseurs en vakspecialisten (sinds 2004) maken daarom het verschil: zij stemmen de reinigingstechniek haarfijn af op uw situatie.

Dit voorkomt schade aan uw gevel en zorgt voor een optimaal, langdurig gereinigde gevel. Uw complete pand zal enorm opfrissen, de uitstraling, waarde en het woongenot neemt toe. Lees hieronder meer over de 3 reinigingstechnieken of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Voor-reiniging
Na-reiniging

Laat uw gevels vakkundig reinigen

Benieuwd naar de mogelijkheden van gevelreiniging voor uw pand? Dagelijks zijn onze ervaren gevelspecialisten actief in gevelrenovatie en gevelreiniging bij particulieren, (bouw)bedrijven en woningstichtingen in heel Nederland.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Gratis offerte op maat

Veelgestelde vragen over gevelreiniging

Het voorkomen van schade door gevelreiniging is van oudsher een van de belangrijkste vragen die men heeft. Dit is mede veroorzaakt door, met name in de begintijd van het vakgebied, het ondeskundig uitvoeren van gevelreiniging. Vandaag de dag zijn er gelukkig meer professionele gevelreinigingsbedrijven, zoals Gevelprotect Nederland.

Schade aan de gevels bij gevelreiniging kan ontstaan wanneer de druk van het water of straalmiddel, het gebruikte straalmiddel of een toegepast chemisch reinigingsmiddel niet goed is afgestemd op het type gevelmateriaal en/ of de staat waarin de gevel verkeert. Bij te agressief reinigen wordt niet alleen de vervuiling, maar ook de bovenlaag van het gevelmateriaal verwijderd. Ook het voegwerk kan beschadigd raken.

Bij toepassing van een chemisch reinigingsmiddel, bijvoorbeeld bij het verwijderen van gevelverf, moet de middelenkeuze en de verwerking van het middel eveneens goed zijn afgestemd op het type gevelmateriaal.

Gelukkig kunt u schade door gevelreiniging gemakkelijk voorkomen. Bekijk de referenties van het bedrijf waar u offerte bij aanvraagt en vraag eventueel naar referenties bij u in de buurt. Zo krijgt u een betrouwbaar beeld van de mate van professionaliteit van het bedrijf.

Alle typen gevels zullen na verloop van tijd vervuild raken, onder invloed van weer en wind en door atmosferische vervuiling. Op de ene gevel is dit sneller zichtbaar, bijvoorbeeld op witte kalkzandsteen, dan op de andere, bijvoorbeeld op rode baksteen. Nagenoeg alle soorten gevelmaterialen kunnen we door middel van gevelreiniging weer als nieuw krijgen. Afhankelijk van het gevelmateriaal en de soort vervuiling, kiezen we voor stoomcleanen, vochtstralen of chemisch reinigen. Als de gevel en het voegwerk beschadigd zijn, is gevelrenovatie het devies. Kijk ook eens op onze vervuilingswijzer, hier vindt u de aanbevolen methode van gevelreiniging bij de meest voorkomende soorten vervuiling.

 


 

Natuurlijk is het voor iedereen die gevelreiniging overweegt belangrijk wat de kosten zijn. Schone frisse gevels geven een woning of bedrijfspand zijn oorspronkelijke uitstraling terug, wat het woongenot fors verhoogt. Ook voor de verkoop kan gevelreiniging een slimme keuze zijn.

De prijs van gevelreiniging is afhankelijk van de soort reiniging die moet worden ingezet. De voordeligste techniek is stoomcleanen. Daarna volgt zandstralen, en daarna chemische reiniging. Bij gevelrenovatie wordt doorgaans ook het voegwerk vernieuwd. Bij Gevelprotect maken wij altijd een offerte op maat, die optimaal is afgestemd op uw wensen en eisen. Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

Onze adviseurs krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om klimop volledig van de gevel te verwijderen. In de meeste gevallen is dit goed mogelijk. De werkwijze is dan als volgt:

Eerst snoeien we de klimop zover mogelijk terug. Vervolgens moeten de overgebleven wortels van de gevel worden verwijderd. Dit doen we door middel van stoomcleanen: heet water onder gepaste hoge druk. Met een speciale vlakstraal snijden we de wortels van de gevel af. Circa 95% van de wortelresten krijgen we op deze manier van de gevel af. Wij adviseren de gevel vervolgens te impregneren: hierdoor blijft de gevel beschermd tegen intrekkend vocht, en zal hij minder snel vervuild raken.

Let op: klimop (hedera) is op deze manier doorgaans goed te verwijderen. Er zijn echter ook andere klimplanten, waarvan sommigen niet door middel van gevelreiniging verwijderd kunnen worden.

Uiteraard zijn mensen benieuwd naar hoe onze offerte voor gevelreiniging wordt opgesteld. Op internet zijn tegenwoordig veel websites actief met prijsinformatie over gevelreiniging. Helaas zijn dit doorgaans geen websites van bedrijven die de reiniging uitvoeren, waardoor de betrouwbaarheid van de informatie discutabel is.

Bij Gevelprotect Nederland is een offerte altijd maatwerk. Het meest bepalend voor de kosten van uw project zijn:
De te reinigen oppervlakte. Wij meten het geveloppervlak op, zodat we een exacte prijsberekening kunnen maken.
Het type gevel en vervuiling. Dit is bepalend voor de techniek van gevelreiniging die wij kunnen toepassen. Stoomcleanen is de voordeligste methode, dan volgt stralen en vervolgens chemische reiniging. Tip: met onze vervuiliingswijzer kunt u alvast kijken waar u mee te maken heeft.
De bereikbaarheid van uw gevels. De ligging en bereikbaarheid van de te reinigen gevels zijn ook belangrijk in de kosten, omdat we mogelijk gebruik moeten maken van hulpmiddelen, zoals steigers of een hoogwerker. Dit werkt natuurlijk door in de kostprijs.

U ziet, de kosten van gevelreiniging zijn per project verschillend. Onze adviseurs komen daarom graag bij u ter plaatse voor een vrijblijvende offerte.