Overslaan en naar de inhoud gaan

Witte aanslag

Witte aanslag of uitbloei zien we vooral vaak bij nieuwbouw, maar kan ook na langere tijd optreden.

Witte aanslag of uitbloei zien we vooral vaak bij nieuwbouw, maar kan ook na langere tijd optreden. Wij worden vaak benaderd voor de meest uiteenlopende uitslag op gevels: kalkaanslag, zoutuitbloei, en salpeter. Deze soorten vervuiling vallen onder de verzamelnaam witte uitslag.

Ze zijn allen het gevolg van een chemisch proces in de stenen, het voegwerk, en de metselmortel. Het ontstaan en de mate van witte aanslag op bakstenen zijn vooral afhankelijk van de gebruikte materialen en de weersomstandigheden waarin deze verwerkt zijn.

Na nieuwbouw zien we vaak dat de uitbloei zo nu en dan opeens zichtbaar is. Dit vormt doorgaans geen probleem voor de uitstraling van het pand. Hardnekkige witte aanslag is doorgaans wel aanleiding voor gevelreiniging.

Er zijn speciale reinigingsmiddelen in de markt om uitbloei te verwijderen. Meestal kiezen wij ervoor de bakstenen heel licht te stralen. Dit is beter voor het milieu, en bovendien hebben we bij deze techniek de zekerheid dat de witte aanslag voor 100% verdwijnt.

Hoe reinigen we witte aanslag op bakstenen?


1: Voor het reinigen van de gevel mengen we water met een zeer mild straalmiddel (zoals kalk of heel fijn zand)
2: Dit mengsel blazen wij onder lage luchtdruk tegen de gevel. Het straalmiddel is scherp genoeg om de witte aanslag van de gevel ‘af te poetsen’. Maar tegelijk is het zacht genoeg om de gevel niet te beschadigen.

3: Het straalafval vangen wij op en voeren wij af : we laten de werkplek weer netjes achter.

Tip: om nieuwe witte aanslag op uw gevel te voorkomen, raden we aan om de gevels gelijk te laten impregneren.

Sinds 2004 hebben wij ruime ervaring opgebouwd in het reinigen van alle soorten gevelstenen. Witte aanslag komen wij zeer regelmatig tegen en kunnen we met een perfect resultaat reinigen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

Remote video URL