veel gestelde vragen 2017-12-14T10:18:32+00:00

Veelgestelde vragen

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan gerust contact met ons op, of stuur een mail naar info@gevelprotect.nl. Wij beantwoorden dan graag uw vraag. U kunt voor extra informatie ook kijken in onze gevelrenovatie blog.

Beschadigen mijn voegen tijdens het reinigen?

Over het algemeen niet. Vóór het reinigen beoordelen wij of het voegwerk nog in een goede conditie verkeert. In de meeste gevallen is dat zo, en kunnen wij zonder schade aan het voegwerk de gevel reinigen. Mocht het voegwerk verweerd zijn, dan kunnen wij dit repareren of vervangen.

Wat kost gevelreiniging ongeveer?

Dat hangt van een aantal factoren af, zoals de vervuiling, de ondergrond en de bereikbaarheid van de gevel. Voor een idee van de gevelreiniging prijs kunt u hier klikken voor een overzicht.

Kan bij het stralen het glas en verfwerk beschadigen?

Ramen en kozijnen worden ter bescherming vóór het stralen afgeplakt met folie en ducttape. Als er goed geschilderd is levert dit geen problemen op. Als er echter slechte hechting van het verfwerk met de ondergrond is, dan gebeurt het incidenteel dat bij het verwijderen van de tape het verfwerk afbladdert.

Zit het vocht na het impregneren opgesloten in de gevel?

Nee. De impregneermiddelen die wij gebruiken zijn damp- open. Dit betekent dat vocht van buitenaf wordt geweerd terwijl vocht dat reeds in de gevel zit, er in dampvorm altijd nog uit kan.

Geeft impregneren vlekken op mijn ramen en kozijnen?

Nee. Direct na het impregneren wassen wij de ramen en kozijnen. Impregneermiddel dat eventueel op de ramen en kozijnen terecht is gekomen wordt dan moeiteloos verwijderd.

Hoe snel kunnen jullie beginnen?

Als de weersomstandigheden het toelaten kunnen wij over het algemeen binnen 3 à 4 werkweken beginnen met de werkzaamheden. Rond vakanties kan dit iets langer duren.

Hebben jullie referenties in de buurt?

In de loop der tijd hebben wij op veel plaatsen in Nederland en België gereinigd, waarschijnlijk ook bij u in de buurt. Als u contact met ons opneemt vertellen wij u graag waar u in de buurt naar een referentie- project kunt kijken.

Heb ik een vergunning nodig om mijn gevels of dak te reinigen?

In steeds meer gemeentes wel. Maar, als geregistreerd reinigingsbedrijf beschikt Gevelprotect Nederland bij de meeste gemeentes over een doorlopende ontheffing voor gevel- en dakreiniging. Wij kunnen dan volstaan met het enkel vooraf melden van de werkzaamheden. U hoeft dan verder niets te ondernemen.

Zijn jullie weersafhankelijk?

Voor het reinigen moet het uiteraard boven het vriespunt zijn. Voor het coaten en impregneren moet de ondergrond droog zijn, en moeten we in sommige gevallen de luchtvochtigheid en temperatuur in de gaten houden.