Doorslaand vocht2018-03-13T08:30:49+01:00

DOORSLAAND VOCHT IN UW BUITENMUUR?

GRATIS ADVIES
  • DE LANDELIJKE SPECIALIST SINDS 2004

  • ERVAREN VAKLUI

  • 10 JAAR GARANTIE

Wat is doorslaand vocht?

Veel buitengevels hebben een poreus oppervlak. Dit betekent dat zich in het oppervlak poriën bevinden. Deze kunnen door (slag-) regen gevuld raken met water. Bij een gezonde gevel zal dit na een regenbui weer opdrogen, zodat de buitenmuur niet lang nat blijft. Nu zijn er ook gevels waar de waterhuishouding verstoord is. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld:

Door een verstoorde waterhuishouding kan de gevel niet meer al het water kwijt aan de buitenkant. Het water ‘zoekt’ dan een andere weg, en ‘vindt’ uiteindelijk de zwakste plek naar binnen. We spreken in dat geval van doorslaand vocht: vocht dat via de buitenmuur naar binnen komt.

Hoe herken je doorslaand vocht?doorslaand vocht in een badkamer

Doorslaand vocht herken je aan donkere en/ of vochtige (schimmel-) plekken op de binnenmuren. Om er zeker van te zijn dat het om doorslaand vocht gaat, kunt u de volgende checks uitvoeren:

  • is er gebrek aan ventilatie? Schimmel kan ook ontstaan door gebrek aan ventilatie
  • zijn er geen andere lekkages in de gevel of het dak?
  • zijn de plekken enkel zichtbaar net boven het maaiveld?

Als u één of meerdere vragen met ‘nee’ moet beantwoorden, dan is er grote kans dat het om doorslaand vocht via de buitenmuur gaat.

Wat is er aan doorslaand vocht te doen?

De meeste gevallen van doorslaand  vocht zijn op te lossen door de buitengevel (s) te impregneren (ook wel hydrofoberen). Hierdoor wordt de gevel water afstotend gemaakt. Het vocht blijft dan buiten, en krijgt geen kans meer om via de buitengevel binnen te dringen.

meer over impregneren

  BEKIJK PROJECTEN

   ook bij u in de buurt!

KENT U ZE NOG TERUG?

KIES VOOR
SPECIALISTEN

Sinds wij in 2004 startten met het reinigen van gevels en daken is deze dienstverlening flink gegroeid in Nederland. Vele duizenden woningen en (bedrijfs)panden worden jaarlijks door middel van reiniging verfraaid en gerenoveerd.

Om schade aan de gevels te voorkomen is het belangrijk dat u deze specialistische technieken laat uitvoeren door ervaren vakspecialisten. Ondeskundige reiniging geeft geen duurzame resultaten of zelfs schade aan de gevel. Gevelprotect Nederland heeft referenties in heel Nederland en staat garant voor vakwerk.

0
jaar actief in gevelreiniging
0
gevels gereinigd in Nederland
0
ervaren gevelreinigers

Zo beschermen wij uw buitenmuur

Doorslaand vocht is dus een grote bedreiging voor uw pand en het leefklimaat er in. Vochtproblemen gaan niet vanzelf over, en door schimmelvorming en rotting worden de problemen steeds ernstiger.

Sinds onze oprichting in 2004 hebben wij al vele panden in heel Nederland verlost van problemen met doorslaand vocht. Door de buitenmuren te impregneren nemen deze geen vocht meer op en blijven de stenen droog. In de video ziet u de waterafstotende werking van impregneren.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.