Voegen repareren2018-08-26T10:27:18+00:00
offerte aanvragen

VOEGEN REPAREREN

beschadigd voegwerk herstellen voor een mooie gevel

Het voegwerk is doorgaans de ‘zwakke schakel’ in een gevel. Dat wil zeggen: de levensduur van voegen is normaliter minder lang dan die van de stenen. Dit betekent dat het op enig moment nodig is om voegen te repareren. Externe factoren, zoals verzakking op zware trillingen, kunnen ook directe aanleiding zijn om voegen te repareren.

De eerste stap is het vaststellen van de technische staat van het voegwerk. Wanneer er alleen plaatselijk sprake is van beschadigd of kapot voegwerk, kan dit plaatselijk hersteld worden. De oude voegen worden uitgehakt of uitgeslepen, vervolgens kan opnieuw ingevoegd worden. Ook eventuele scheuren in de gevel kunnen hersteld worden.

voegen repareren en gevelrenovatie

voeg- en gevelrenovatie uitgevoerd

Wanneer het complete voegwerk aan het einde van zijn levensduur is, biedt plaatselijke reparatie geen oplossing. In dat geval is gevelrenovatie of voegrenovatie het devies. Bij gevelrenovatie worden de voegen uitgehakt of uitgeslepen. Daarnaast wordt de gevel gereinigd, zodat zowel de steen als de voeg er weer als nieuw uitziet. De schone gevel wordt opnieuw ingevoegd. De laatste stap is het aanbrengen van een ademende filmlaag, die steen en voeg beschermt tegen vocht van buitenaf. Dit noemen we impregneren.

Door middel van renovatie maken wij iedere gevel weer als nieuw. De technieken die wij hiervoor inzetten ziet u hieronder. Meestal passen we een combinatie van onderstaande technieken toe, zodat de gevel technisch en optisch weer in nieuwstaat is.

Heeft u nog vragen over het repareren van voegen of gevelrenovatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

  VOOR EN NA

   onze werkzaamheden

  BEKIJK PROJECTEN

   ook bij u in de buurt!

Ieder pand en elke soort vervuiling of schade is uniek en vereist een oplossing op maat. Onze adviseur komt daar om graag vrijblijvend bij u langs voor een deskundig advies. Vraag een adviesgesprek aan >>

offerte aanvragen

of vraag direct een offerte aan!

Sinds 2004 hebben wij vele woningen en bedrijfspanden in heel Nederland en België vakkundig gerenoveerd. Laat uw pand ook weer stralen als nieuw en vraag vrijblijvend een offerte aan.
offerte aanvragen