Gevelreiniging informatie 2017-12-14T10:18:26+00:00

Gevelreiniging is een techniek die steeds meer wordt toegepast. Het is echter nog steeds een vrij jonge dienstverlening, waar mensen nog veel vragen over hebben. Daarom vindt u op deze pagina meer informatie over de mogelijkheden en technieken.

 

Technieken

Binnen de gevelreiniging zijn er drie verschillende technieken die ingezet worden:
Stoomreiniging, chemische reiniging en stralen.

Stoomreiniging
Bij stoomreiniging, of stoomcleanen, spuiten we heet water onder hoge druk tegen de gevel. De temperatuur en de druk van het water zijn met onze machines instelbaar. Ervaren gevelreinigers stemmen de temperatuur en druk af op de vervuiling en het gevelmateriaal. Stoomcleanen is geschikt voor lichtere vervuiling.
Lees verder over stoomcleanen >>

Chemische reiniging
Deze techniek kan worden toegepast als stoomcleanen niet het gewenste resultaat zou geven, omdat de vervuiling te hardnekkig is. Bij chemische reiniging behandelen we de gevel met een reinigingsmiddel, dat de vervuiling losweekt. Vervolgens spuiten we de gevel schoon met heet water. Op deze manier zijn we matige vervuiling de baas, zoals verfresten en zwarte aanslag.
Lees verder over chemische reiniging>>

Stralen
Het stralen van de gevel is de aangewezen techniek voor zware vervuiling, zoals graffiti of zware roetaanslag. Water met daarin een straalmiddel (meestal speciaal zand) wordt onder hoge druk tegen de gevel gespoten, waardoor de vervuiling weggeblazen wordt. Het afval vangen we op en voeren we af. Voor stralen is vakmanschap vereist, om te zorgen dat de gevel niet beschadigd raakt.
Lees verder over stralen>>

Veel gestelde vragen over gevelreiniging

Kan elke soort gevel gereinigd worden?

Verschillende gevelmaterialen vereisen een verschillende aanpak. De meeste soorten gevelmaterialen kunnen goed gereinigd worden. Met onze vervuilingswijzer kunt u kijken welke reinigingstechniek past bij uw gevel.

Heb ik een vergunning nodig voor gevelreiniging?

Dit is per gemeente verschillend. In sommige gemeentes is in bepaalde situaties een vergunning vereist. Gevelprotect is van de regelgeving op de hoogte en regelt indien nodig de benodigde vergunning.

Kan er schade ontstaan aan mijn gevels?

Het enige eerlijke antwoord is: absoluut. Wanneer gevelreiniging toegepast wordt met onvoldoende kennis en ervaring, kan er beschadiging van de gevel en voegen ontstaan. Dit zien wij helaas vaak gebeuren wanneer onbetrouwbare (vaak Ierse en Engelse) bedrijven aan het werk zijn geweest. Het is daarom van groot belang dat u alleen zaken doet met een deskundig en ervaren gevelreiniger. De kans op schade is dan vrijwel uitgesloten.

Lees verder bij de veel gestelde vragen.