witte uitbloei op de gevel2019-11-18T20:43:33+01:00

WITTE UITBLOEI OP DE GEVEL

DAT LOSSEN WIJ VOOR U OP
  • DE GEVELSPECIALIST SINDS 2004

  • ERVAREN VAKSPECIALISTEN

  • 10 JAAR GARANTIE

  • REFERENTIES IN HEEL NEDERLAND

  • SNEL EEN OFFERTE OP MAAT

Wat is witte uitbloei en hoe kom ik er vanaf?

Witte uitbloei op de gevel is velen een doorn in het oog. De uitbloei wordt veelal veroorzaakt door vocht in de vaak nieuwe gevel, dat zouten en mineralen mee naar de oppervlakte transporteert. Eenmaal in het geveloppervlak verdampt het vocht en blijven de zouten en mineralen als een witte uitslag op de gevel achter. Deze witte uitbloei komt het meest voor bij nieuwbouw en als gevolg van lekkages.

Regelmatig krijgen we vragen van bewoners, bouwbedrijven en woningstichtingen of deze witte sluier verwijderd kan worden middels gevelreiniging. De uitbloei verwijderen wij niet chemisch. De zuren waar de uitbloei mee opgelost worden kunnen tijdens het reinigen in een gevel trekken en het uitbloei proces opnieuw en soms in hevigere mate activeren.

Wij raden chemisch uitbloei verwijderen af. Wordt het toch chemisch gedaan dan adviseren wij vooraf en achteraf de HP waarde van de gevels te meten!

Hoe reinig je een gevel dan veilig?

Wij doen dit door middel van vochtstralen. Door middel van perslucht, water en zand blazen wij een toeslagmateriaal op de gevel wat de reinigende werking heeft. De grofheid, hardheid en scherpte van het toeslagmateriaal (straalmiddel) dat we toepassen stemmen we af op de soort en hoeveelheid vervuiling in combinatie met de steensoort. Betreft het een nieuwe steen zullen wij zachte toeslag materiaal gebruiken zoals soda (sodablasting), kalk (kalkwash) of eco-strip (gemalen notendoppen) om zo min mogelijk van de steen en voeg te beschadigen.

Komt de uitbloei nog terug?

Dat kan. Door het reinigen wordt er opnieuw vocht in de gevel gebracht. Om nog meer zekerheid te creëren impregneren wij indien gewenst de gevel voor het reinigen. Door het vooraf impregneren dringt het vocht van het reinigen niet in de gevel wat het proces opnieuw kan activeren.

Na de gevelreiniging kan de gevel opnieuw geïmpregneerd worden >>

Wat kost het om uitbloei te verwijderen?

Dat hangt af van het aantal vierkante meters gevel, de bereikbaarheid, de steensoort en de aard van de vervuiling. Prijsopgaves zijn bij ons altijd maatwerk. Onze adviseur neemt graag contact met u op voor een vrijblijvende offerte op maat >>

Gevel met witte uitbloei

gevel met witte uitbloei

Uw geveladviseur:

CONTACT OPNEMEN
impregneren na gevelreiniging

impregneren na het reinigen beschermt de gevel tegen vocht

Onze oplossing bij witte uitbloei:

Vochtstralen / sandwashen / mineraalwassen

met perslucht blazen we een mengsel van water en een afgestemd straalmiddel op de gevel

meer lezen

Kies voor dé specialist in gevelreiniging:

Eén aanspreekpunt

Van offerte tot en met oplevering is dat onze adviseur

Tevreden klanten

Sinds 2004 gingen al meer dan 5.000 tevreden klanten u voor

10 jaar garantie

Op uw schone gevel geven wij 10 jaar garantie

Referenties

We geven u graag referenties in heel Nederland

Bekijk enkele gevels die wij gereinigd hebben:

Gevelreiniging is specialistenwerk

Benieuwd naar de mogelijkheden van gevelreiniging voor uw pand? Al sinds 2004 zijn onze ervaren specialisten in heel Nederland actief in gevelreiniging en het deskundig verwijderen van witte uitslag.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons op 088 – 737 0 737.

GRATIS OFFERTE OP MAAT